Lacko zdolal v slovenskom derby Gombosa a je v 2. kole Slovak Open

06.11.2013 Bratislava

Bratislava 5. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Šampión z roku 2011 zdolal v úvodnom kole ako nasadená štvorka krajana Norberta Gombosa za 65 minút v dvoch setoch 6:2 a 6:4. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi vo štvrtok proti víťazovi súboja medzi ďalším Slovákom Miloslavom Mečířom ml. a srbským kvalifikantom Borisom Pašanskím.

Lackovi vyšiel úvod zápasu, keď dvakrát prelomil súperovo podanie a vybudoval si rozhodujúci náskok 5:1. Gombos sa snažil hrať agresívne a diktovať tempo, no robil príliš veľa nevynútených chýb. Lacko lepšie returnoval a mal navrch pri dlhých výmenách od základnej čiary. O osude druhého dejstva rozhodol siedmy gem, v ktorom Gombos vinou dvojchyby stratil servis. Za stavu 5:4 premenil Lacko pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal.

Lacko bol po úspešnom vstupe do turnaja spokojný. "Hral som zodpovedne až na posledný gem, v ktorom mal súper brejkbal. Dobre som servoval a využil som všetky šance pri jeho podaní. Pred začiatkom duelu som mal trochu obavy. Za posledné dva-tri týždne mi chýbal vyhratý zápas, no po pár minútach to zo mňa opadlo. S Norom sa obaja poznáme a v takýchto zápasoch niekedy býva psychický tlak. Mne však jeho štýl hry vyhovuje," povedal najlepší slovenský singlista.

dvojhra - 1. kolo:

Lukáš LACKO (4-SR) - Norbert GOMBOS (SR) 6:2, 6:4,
Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) - Boris Pašanski (Srb.) 1:6, 7:6 (5), 7:5
 

Vyberte región